100%
150%
200%
500%
1000%

Inhoud van deze pagina:
Meest recente softwareversies
BrailleNote Apex heeft een halfzusje!
Trekker Breeze update, nieuwe GPS-app voor iPhone en overig nieuws
Inruilprogramma en KeySoft 8.1 voor mPower
Wijzigingen op deze website

De meest recente versies van KeySoft en de BrailleNote GPS:
KeySoft
KeySoft 9.2 d.d. 25 oktober 2011 voor de BrailleNote Apex;
KeySoft 8.1 d.d. 16 februari 2012 voor de BrailleNote mPower;
KeySoft 8.0 d.d. 28 juli 2009 voor de BrailleNote PK;
KeySoft 7.5 build 31 d.d. 18 maart 2009 was de laatste versie voor de BrailleNote Classic;
BrailleNote GPS
BrailleNote GPS versie 2011.1 d.d. 20 juli 2011 voor de BrailleNote Apex;
BrailleNote GPS versie 2011 d.d. 16 mei 2011 voor de BrailleNote mPower en BrailleNote PK;
de laatste versie voor de BrailleNote Classic was versie 3.5 d.d. april 2006.

BrailleNote Apex heeft een halfzusje!


Mei 2012 - Hoera! BrailleNote Apex heeft een halfzusje en ze heet EuroScope Apex! Qua uiterlijk lijkt ze helemaal op de BrailleNote Apex, maar de software is heel anders en komt van het Belgische bedrijf Sensotec, waar je de EuroScope kunt kopen. Op de afgelopen ZieZo-beurs (12 t/m 14 april 2012) kon je haar bewonderen.
Omdat de software zo anders is, wil ik benadrukken dat mijn webpagina's niet over de EuroScope Apex gaan. Ik weet voor 99% zeker dat Sendero Group's GPS-software niet werkt op de EuroScope. Maar alle andere belangrijke functies heeft het apparaat wel in een eigen vorm: tekstverwerking, agenda, database, adreslijst, rekenmachine, mediaspeler (MP3, WAV, WMA), DAISY-speler, geluidsrecorder, e-mail, internetbrowser, wekker, chronometer en timer. Ook kun je de EuroScope Apex als brailleleesregel gebruiken voor computers en mobiele apparaten (inclusief iPhone en iPad), net als de BrailleNote Apex.
En: de EuroScope Apex spreekt Nederlands!!!
De EuroScope is zeker interessant en ik zal haar ontwikkeling met belangstelling volgen.


Trekker Breeze update, nieuwe GPS-app voor iPhone en overig nieuws


Hieronder volgt kort wat nieuws over diverse producten van HumanWare en van Sendero Group.
Januari 2012 - Er is een software-update voor de Trekker Breeze (GPS). Met de nieuwe versie kun je zoeken op postcode om je eindbestemming te bepalen. Deze upgrade moet apart worden besteld en kost volgens de website van Optelec 50 Euro (let op: volgens een nieuwsbrief van Optelec kost de upgrade 65 Euro. Misschien dus wel slim om het even na te vragen!). Zie voor meer informatie over de Trekker Breeze de website van Optelec.
Februari 2012 - Sendero Group zoekt organisaties die hun nieuwe GPS-applicatie voor de iPhone willen sponsoren en vertalen. Er is al LookAround, waarmee je kunt kijken waar je bent en welke points of interest (winkels, restaurants, benzinestations, toeristische attracties...) in de buurt zijn, maar dit nieuwe programma geeft je ook de mogelijkheid om routes te maken. Uiteraard staan gebruiksvriendelijkheid voor blinden en goede kwaliteit van de functies voorop.
Maart 2012 - HumanWare meldt een software-upgrade (versie 2.1) voor de Victor Reader Stratus M (DAISYspeler). Met name de kopieer- en zoekmogelijkheden zijn uitgebreid.
Ook meldde HumanWare dat hun Brailliant BI brailleleesregels worden ondersteund door iOS 5.1. In april kwam er een luxe leren draagtasje beschikbaar voor deze Brailliant.
April 2012 - Op Twitter las ik dat de prijs van de Intel Reader flink is verlaagd en dat er een nieuwe Eye-Pal Reader is. Allebei zijn het echt mobiele apparaten die gedrukte teksten scannen, omzetten in digitale tekst en voorlezen. Op de website van HumanWare vind je meer informatie.
Mei 2012 - HumanWare laat weten dat er een nieuwe oplossing is die BlackBerry-telefoons toegankelijk maakt voor blinden. Deze oplossing is volgens het bericht ontwikkeld door HumanWare en Research In Motion (RIM). Kijk hier voor meer informatie over toegankelijkheid van BlackBerry's.
Sinds 2010 was er al het programma Oratio, gemaakt door het Spaanse bedrijf CodeFactory, dat deze telefoons toegankelijk maakte.

Inruilprogramma en KeySoft 8.1 voor mPower


16 februari 2012 - Dit jaar bestaat de BrailleNote 12 jaar! Om dit te vieren organiseert HumanWare een inruilactie: je krijgt korting op de aanschaf van een BrailleNote Apex als je een mPower inruilt. Neem contact op met HumanWare voor details (prijs/korting, duur en voorwaarden van de actie): 076-5496510.
Mocht je je mPower niet willen inruilen, dan is er een nieuwe (betaalde) upgrade beschikbaar, KeySoft 8.1. De toegevoegde nieuwe functie voor de mPower is dat je (niet-beschermde) tekst-PDF-bestanden kunt lezen; de bestanden worden in de book reader automatisch geconverteerd in txt-bestanden en geopend, zodat je ze gelijk kunt lezen. PDF's die eigenlijk plaatjes zijn, kunnen niet in KeySoft worden geopend of geconverteerd.

Klik hier voor oudere berichten.

Wijzigingen op deze website


20-11-2011
Eindelijk is ook de pagina "Wat is de BrailleNote?" actueel en ik heb geprobeerd de informatie wat te stroomlijnen. Daarmee is de site weer up-t-date.
01-09-2011
Op één pagina na ("Wat is de BrailleNote?") zijn alle pagina's geactualiseerd.
Het script "Zegt het voort" (= breng de pagina onder de aandacht van anderen) is van de pagina's verdwenen; het verwees naar een andere site die blijkbaar niet meer bestaat of is verhuisd.
Een nieuw script is toegevoegd dat laat zien op welke datum de betreffende pagina voor het laatst is bijgewerkt.
Contactgegevens en links zijn geactualiseerd; een paar links zijn verwijderd. Dit gaat vooral over de pagina's "Contact", "Links", "Wat is BrailleNote GPS?" en de WayFun-pagina's. Vanaf de WayFunpagina's verwijs ik nu direct naar Google Maps om de omgeving van mijn reisbestemmingen te bekijken. Hopelijk blijft het hierdoor werken, onafhankelijk van de plaats van mijn bestanden.
De informatie op de hoofdWayFunpagina en de verwijzingen in de verslagen van 2004, 2005 en 2007 zijn aangevuld en daarmee volledig gemaakt.
De pagina "Wat is BrailleNote GPS?" is geactualiseerd op basis van twee upgrades en vijf updates, een nieuw product (Sendero Maps voor de Windows-PC) en een nieuw betalingssysteem (niet meer per upgrade, maar via een SMA voor drie versies).
Uiteraard zijn de "Nieuwtjes"- en "Oud nieuws"-pagina's geactualiseerd. Wat op "Nieuwtjes" stond, is overgebracht naar "Oud nieuws" en de "Nieuws"-pagina is opnieuw gevuld. Aan de "Oud nieuws"-pagina is de waarschuwing toegevoegd dat misschien niet alle links meer werken of dat ze naar onverwachte inhoud leiden. Dat is inherent aan een "Oud nieuws"-pagina.
De voorpagina is aangepast aan bovengenoemde wijzigingen (en aan mijn leeftijd).
03-08-2011
De pagina's worden geactualiseerd, maar ik ben nog niet klaar. Wel zijn de contactgegevens en een aantal links geactualiseerd. Het reactieformulier is verdwenen (de mogelijkheid om mij te mailen is er nog wel, zie de contactgegevens) en er is geen scriptje meer om pagina's onder de aandacht te brengen van anderen.
01-08-2009
De pagina "Wat is BrailleNote GPS?" is aangepast aan de actuele informatie over beschikbare kaarten.
16-07-2009
De pagina "Wat is BrailleNote GPS?" is aangepast aan versie 6 van het programma.
23-04-2009
Op de voorpagina en de pagina "Leuke en handige links" zijn een paar links toegevoegd en andere verwijderd.
04-02-2009
Aanvulling op de pagina "Meer verhalen" en actualisering van de informatie op "Wat is BrailleNote GPS?".
15-06-2008
Eindelijk! Het reisverslag is af! Als je het wilt lezen, ga dan naar "WayFun" en vervolgens naar "Twee-Fun".
15-03-2008
De pagina "Leuke en handige links" opnieuw ingedeeld en aangevuld. Hopelijk is het daarmee compacter en overzichtelijker geworden.
10-03-2008
De pagina's "Wat is BrailleNote GPS?", "Meer verhalen" en "Leuke en handige links" aangevuld.
11-02-2008
Een paar kleine wijzigingen aangebracht op de voorpagina.
06-02-2008
De pagina "Leuke en handige links" aangepast.
25-01-2008
Kleine wijzigingen aangebracht op de pagina's "Wat is de BrailleNote?" en "Leuke en handige links".
17-01-2008
De pagina "Leuke en handige links" aangevuld (en na bijna twee weken eindelijk een nieuwe "link van de week").
05-01-2008
Op de pagina "Wat is BrailleNote GPS?" is de lijst met landen waarvoor kaarten beschikbaar zijn aangepast.
03-01-2008
Op de pagina "Leuke en handige links" is het onderdeel "link van de week" geïntroduceerd. Deze links hebben niet per definitie te maken met de BrailleNote of BrailleNote GPS, maar verwijzen naar een product, bedrijf of persoon (of in dit geval, deze week, handige tips) waar ik enthousiast van word.
Verder is op elke pagina een copyright-clausule opgenomen en de mogelijkheid om de tekst te vergroten. Deze vergrotingsmogelijkheid heb ik nog niet (kunnen) laten testen, dus reacties hierop zijn welkom.
26-12-2007
Links toegevoegd aan de pagina "Leuke en handige links".
25-12-2007
De pagina "Wat is BrailleNote GPS?" aangepast aan versie 4.2. Ook heb ik de gesproken welkomstboodschap van de voorpagina afgehaald, zodat je ook in gezelschap wat onopvallender mijn site kunt bezoeken en niet schrikt van een onverwachte stem die je welkom heet.
17-12-2007
De volgende pagina's zijn aangevuld: "Leuke en handige links", "Wat is de BrailleNote?" (tips, trucs en wetenswaardigheden) en "Meer verhalen".
12-12-2007
Informatie toegevoegd aan de pagina's "Wat is de BrailleNote?" (onder tips, trucs en wetenswaardigheden) en "Wat is BrailleNote GPS?" (met betrekking tot landen waarvoor in principe kaarten beschikbaar zijn).
September: WayFun-maand!
Ik zal proberen regelmatig iets te schrijven over mijn tocht naar Engeland, de VS en Canada. Houd de pagina "WayFun 2007" (via de link "WayFun") dus in de gaten.
08-09-2007
Informatie op de pagina "Wat is de BrailleNote?" verder aangepast aan KeySoft 7.5.
07-09-2007
De pagina "Wat is de BrailleNote?" geactualiseerd naar aanleiding van het uitkomen van KeySoft v7.5.
Informatie over indexering van straten verbeterd op de pagina "Verhalen".
27-08-2007
Een hele handige BrailleNote-zoektip toegevoegd aan de pagina "Wat is de BrailleNote?" (onder "Tips, trucs en wetenswaardigheden".
Informatie toegevoegd aan de pagina "WayFun 2007".
De pagina "Wat is BrailleNote GPS?" geactualiseerd.
De pagina "Meer verhalen" aangevuld.
09-07-2007
Pagina's "Wat is de BrailleNote?" en "Wat is BrailleNote GPS" aangepast.
Disclaimer toegevoegd (je weet maar nooit...).
02-07-2007
De volgende pagina's zijn aangevuld: "Leuke en handige links" (2 links toegevoegd), "WayFun 2007" (iets meer informatie over mijn komende reis in september) en "Meer verhalen".
De pagina "Wat is de BrailleNote?" is helemaal opnieuw gestructureerd. Informatie is verplaatst, informatie is toegevoegd; twee paragrafen zijn gewijd aan de beperkingen van de BrailleNote respectievelijk aan tips, trucs en wetenswaardigheden. Daarmee is ook deze nieuwspagina veranderd; alleen (tijdelijk) nieuws is hier nog te vinden. De handige weetjes zijn verplaatst naar de pagina "Wat is de BrailleNote?".
06-05-2007
De informatie over WayFun 2007 verplaatst van deze pagina naar de nieuwe pagina "WayFun 2007" (te bereiken via de pagina "WayFun") en de informatie aangevuld. Natuurlijk heb ik een link naar de nieuwe pagina toegevoegd aan de andere WayFun-pagina's.
23-04-2007
Radio-/muzieklink toegevoegd aan de pagina "leuke en handige links".
19-04-2007
Een hele leuke, informatieve link toegevoegd aan de pagina "leuke en handige links".
Tekst toegevoegd aan de pagina "meer verhalen".
14-04-2007
Tekst aangepast en toegevoegd aan de pagina "wat is de BrailleNote".
Gedachten en anekdotes toegevoegd aan de pagina "meer verhalen".
09-04-2007
Informatie toegevoegd en verbeterd op de pagina "wat is de BrailleNote".
Anekdotes toegevoegd aan de pagina "meer verhalen".
23-03-2007
Links toegevoegd aan de pagina's "WayFun 2005" en "leuke en handige links".
15-03-2007
Gebiedskaarten toegevoegd aan de pagina's "WayFun 2004" en "WayFun 2005".
Voorpagina voor een deel herschreven.


DISCLAIMER

Terug naar de voorpagina
Begrippen
Wat is de BrailleNote
Wat is BrailleNote GPS
BrailleNote (GPS) en ik: hoe het begon
WayFun: op reis met Sendero Group
Mijn ervaringen met de BrailleNote en BrailleNote GPS
Meer verhalen
Digi-bio: mijn digitale levenspad
Mijn gastenboek
Leuke en handige links
Neem contact op met HumanWare, Sendero Group of mij